Zero waste teambuilding?

Een leuke activiteit die logisch is!

Het zero waste-spel

De groep wordt verdeeld in 2 tot 4 teams van elk 2 of 3 deelnemers. Elke groep doorloopt een parcours van vier tafels. Elke tafel vertegenwoordigt een leefruimte of een activiteit : het kantoor, de badkamer, de keuken of het poetsen. De bedoeling van het spel is om in elke situatie zo weinig mogelijk of geen afval te produceren. U zal versteld staan hoe makkelijk het is om “zero waste” oplossingen te bedenken…

Tandpasta workshop

Tijdens de workshop maakt u uw eigen tandpasta dat u nadien thuis kan gebruiken. Het is makkelijker dan u denkt en zo gedaan! Een leuk voorbeeld van hoe u afval kan verminderen door eenvoudige ingrepen.

Wasmiddel workshop

Je eigen wasmiddel wasmiddel maken is nog zo een voorbeeld van hoe je op een ludieke manier kan bijdragen tot het verminderen van de afvalberg. Tijdens deze workshop leert niet alleen om zelf een wasmiddel te maken maar krijgt u ook tips om op een milieubewuste manier te poetsen.

Zero waste presentatie

Tijdens deze interactieve workshop gaan we dieper in op het concept van “zero waste”. We bespreken hoe je de 5 R’s: refuse, reduce, reuse, recycle en rot kan toepassen in het dagelijkse leven. Ook hier krijg je veel tips en trucs waar je thuis zo mee aan de slag kan gaan.

Eco tour

Op zoek naar een unieke ervaring om het team samen te brengen? Benieuwd naar de nieuwste ecologische adresjes, producten en innovaties in de stad? Zin om gepassioneerde (change)makers en creatieve ondernemers te ontmoeten?
Tijdens deze inspirerende ontdekkingstocht ontdek je het bruisend eco-leven van de stad: verpakkingsvrije winkels, (h)eerlijke koffie en lunchbars, eerlijke mode en innovatieve projecten. Je ontmoet bovendien de duurzame helden erachter en ontdekt wat hen drijft. Je gaat terug naar het werk vol met nieuwe inspiratie!
Deze activiteit is mogelijk in Gent, Brussel, Antwerpen, Brugge, Leuven of Mechelen.

Combineer de verschillende activiteiten voor een unieke teambuilding

Duur: van 30 minuten tot 1 dag
Deelnemers: van 6 tot 60 deelnemers
Prijs op aanvraag

Een offerte aanvragen